Franchises
Getuigenissen

Ismaël en Adnane
JONGE FRANCHISENEMERS VAN MIDAS UKKEL

Simon
ERVAREN FRANCHISENEMER VAN MIDAS LEUVEN

Als Simon beter geïnformeerd zou zijn geweest over franchising, zou hij dit 30 jaar geleden al hebben gedaan.

Simon begon zijn professionele carrière in 1992 als monteur. Vier jaar later kon hij aan de slag als monteur bij Midas in Leuven. Daarna groeide hij door naar winkelbediende en zelfs winkelmanager. Totdat Midas in 2010 contact met hem opnam. Het hoofdkantoor van Midas deed hem toen een uitzonderlijk aanbod en stelde hem voor om franchisenemer te worden. Dus nam Simon in 2010 de zaak in Leuven over.

“Ik ken het bedrijf van binnen en van buiten”

Daar hij er nu al 25 jaar werkt, kent Simon het bedrijf Midas door en door. Hij is zich zeer bewust van het concept, de reikwijdte en de manier van werken en weet dus goed van aanpakken. Hij weet dat hij kan vertrouwen op Midas om de marketing van zijn zaak te ondersteunen. Ook bij de leveringen van het nodige materiaal en bij de opleidingen van zijn personeel krijgt hij veel bijstand.

“Hulp bij de lancering”

« Anderzijds, is het ook erg gemakkelijk en vlot om franchisenemer te worden als je het concept van Midas niet goed kent. Al deze ondersteuning in marketing, leveringen en training is een heel groot pluspunt. Midas helpt ook bij de lancering van de zaak zodat je het Midas-concept volledig onder de knie hebt”, weet Simon ons nog te zeggen »

“Ik had vroeger moeten beginnen!”

Als Simon terugkijkt op zijn carrière, is er slechts één iets dat hij zou veranderen. “Als ik had geweten dat het franchiseconcept zoveel voordelen heeft, was ik er 30 jaar geleden mee begonnen!”, zegt hij enthousiast. “Je moet niet aarzelen, gewoon doen! Als je een kans als deze krijgt, moet je een risico nemen en de opportuniteit nemen. Je hebt er enkel voordeel aan.”

Hoe ben je in de franchise business terecht gekomen?

I : « mijn broer en ik waren al heel lang op zoek naar een project om samen een ​​zaak op te starten. Hij is automonteur en ik had een administratieve functie, we waren allebei complementair en wilden zelfstandige ondernemers worden.”

“Voor mijn broer, als monteur, was dan ook een mooie kans om een ​​garage te openen. We wisten waar we heen wilden, dus het was makkelijk. In onze omgeving is er niet veel concurrentie om als franchisenemer een project te starten.».

A : « We hebben familie in Frankrijk, het merk Midas is daar erg aanwezig.

Hoe verliepen de eerste stappen en jullie ontmoeting met het merk Midas?

I :«De eerste contacten verliepen goed, we ontmoetten de area manager die ons vroeg om het pand te vinden, wat vrij snel ging. Dit werd vervolgens gevalideerd door het merk. Omdat we ons in Ukkel Rue de Stalle bevinden, profiteren we van de Franse bevolking van Ukkel, wat een groot voordeel is voor de ontwikkeling van een Frans concept.».

We hadden het geluk om onze activiteit in een voormalige garage te kunnen plaatsen, de infrastructuur was ideaal, dit versnelde de uitvoering van ons project van meer dan 2 jaar, en we namen het pand in gebruik.”

Hoe verloopt het op een dagelijkse basis ?

A : “Midas betekent het uitvoeren van onderhoud, het oplossen van mechanische problemen, grote reparaties en banden natuurlijk, voor alle automerken.

In onze klantenkring hebben we ook nieuwe autobezitters. Omdat we zijn goedgekeurd voor alle merken, voeren we onderhoud en reparaties uit. Dankzij deze samenvoeging behoudt de klant zijn garantie bij zijn dealer.».

Als we het over franchising hebben, hebben we het dan ook over merkondersteuning? Hoe vertaalt dit zich voor jullie?

I « Zeer hoge beschikbaarheid, follow-up, zij zorgen voor marketing, reclame, IT-ondersteuning, mijn broer en ik zijn erg blij met alle ondersteuning die we hebben. En dan is er nog de trainingsdocumentatie meerdere keren per jaar. Het merk stelt per voertuig informatie beschikbaar, zodat u, afhankelijk van het model en merk, weet wat u met het voertuig moet doen. Zo kunnen wij het onderhoud verzorgen zoals dat bij de merkdealer wordt gedaan. Dit bespaart kostbare tijd. ».

Wat zou je vandaag zeggen tegen iemand die ook zou willen starten als Midas franchisenemer?

« Mijn broer en ik waren 4-5 jaar in dienst toen we besloten om aan dit grote avontuur te beginnen. In onze entourage hebben we vrienden die al zelfstandig ondernemer waren. Ze gaven ons het verlangen om deze stap te zetten en gaven ons goede tips en steunden ons ook. We deden onderzoek aan onze kant en we omringden ons met mensen die onze lacunes konden opvullen. Het is belangrijk om geïnformeerd te zijn en je te omringen met goede mensen. Je moet proberen om te zien hoe het gaat! Als we dat niet doen, zullen we het nooit weten. Maar wat ons betreft zijn we allebei heel erg blij dat we deze beslissing hebben genomen. Voor ons lag het voor de hand om dit project samen op te zetten. Wij zijn broers!

Welke vaardigheden zijn volgens jou nodig?

« Het succes van ons project hangt af van onze complementariteit, interesse in automechanica natuurlijk en administratieve vaardigheden. Wetende dat we veel leren in het veld. Je moet weten wat je doet, uitleg kunnen geven aan de klant. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​project te starten door mensen te plaatsen die het vak kennen, het is een mogelijkheid. Het belangrijkste: motivatie en de wil om ook de handen uit de mouwen te steken! »

« Vandaag bestaat ons vaste team uit 3 personen, ook een werkplaatschef werd aangenomen. Op bepaalde tijden van het jaar verwelkomen we stagiaires van verschillende scholen, die doorstromen naar jonger dan wij, dit maakt ook deel uit van onze visie op onze baan. ».

Waarom
doe met ons mee

midas connect

Ontdek het hart van de Midas-franchise

voitures-midas

Houd u aan gemeenschappelijke en menselijke waarden

midas-concretisez

Maak uw ondernemersavontuur waar!

Bekijk
BEKIJK DE KAART
MET OPPORTUNITEITEN

Bezoek
ONTDEK HET VIRTUELE BEZOEK

Onze laatste
NIEUWTJES

Ontdek de laatste innovaties en nieuwtjes van Midas!

Nederlands
This site is registered on wpml.org as a development site.